Bij (langdurige) ziekte hebben werkgever en werknemer beide inspanningsverplichtingen om de re-integratie van de zieke werknemer te bevorderen. Het onderzoeken van de re-integratiemogelijkheden begint bij of beter gezegd binnen de eigen werkgever. In de praktijk blijkt dit helaas niet altijd haalbaar of er is nog teveel onzekerheid over de mogelijkheid tot terugkeer. Dan komt re-integratie 2e spoor in beeld. Bij een 2e spoor traject is de werkgever verplicht om de werknemer hulp te bieden bij het vinden van een nieuwe baan buiten de eigen organisatie.
Re-integratie 2e spoor
Wat is re-integratie 2e spoor?
Re-integratie 2e spoor bij Welke
Bij Welke begeleiden we arbeidsongeschikte werknemers naar een baan bij een andere werkgever. Een re-integratie 1e en 2e spoor traject kunnen parallel lopen en ingezet worden in het 1e of 2e ziektejaar. Het begeleiden van een werknemer vraagt maatwerk; ieder mens en iedere casus is immers anders. Daarom hebben wij geen vaste programma’s, geen klasjes, maar individuele begeleiding die aansluit op de wensen van de werknemer en tegelijkertijd rekening houdt met de wettelijke kaders rondom re-integratie.
Vraag vrijblijvend een offerte aan. Je ontvangt de offerte binnen 24 uur.
[contact-form-7 id=”3116″]Bekijk onze video over het re-integratie 2e spoor traject bij Welke:
Het re-integratie 2e spoor traject bij Welke in 4 stappen:
1. Kennismaking
Kennismaking
Wanneer een traject bij ons aangemeld wordt, komen wij graag met de kandidaat in contact middels een kennismaking.
2. Intake en trajectplan
Intake en trajectplan
In het trajectplan staat jouw situatie beschreven, de activiteiten die we gaan uitvoeren en het einddoel.
3. Begeleiding bij sollicitaties
Begeleiding bij sollicitaties
Bij Welke wordt je ondersteund door een re-integratiebegeleider én een vaste jobhunter.
4. Afsluiting en nazorg
Afsluiting en nazorg
Nadat het einddoel is behaald houden we graag contact met je om te kijken hoe de nieuwe baan bevalt.
Kennismaking
Om maximaal resultaat te behalen werken wij intensief samen met jouw werknemer. Twee vaste aanspreekpunten staan klaar om te helpen bij het traject: de re-integratiebegeleider en de jobhunter. De re-integratiebegeleider is de coach, verzorgt diverse trainingen, het inzetten en bespreken van testen en begeleidt de werknemer persoonlijk bij alle aspecten binnen het traject. De kandidaat zal door de re-integratiebegeleider uitgenodigd worden voor een kennismaking.
Intake en trajectplan
Wanneer een werknemer een re-integratie 2e spoor traject volgt bij Welke, zal diegene samen met de re-integratiebegeleider een intakegesprek voeren. Tijdens dit gesprek wordt er bekeken wat de inhoud van het persoonlijke trajectplan wordt. Hierin staat de begin situatie beschreven, de activiteiten die we gaan uitvoeren, het doel van het traject en de instrumenten die tijdens het traject worden ingezet.
Begeleiding bij sollicitaties
Onze jobhunters bieden ondersteuning bij het vinden van passende vacatures en helpen bij het opstellen of aanpassen van het cv en sollicitatiebrieven. Ieder sollicitatiegesprek wordt grondig voorbereidt, één op één en zo vaak als nodig. Zo maken wij ieder traject bij Welke niet alleen succesvol, maar bovenal ook nog eens erg leuk!
Afsluiting en nazorg
Wanneer het traject succesvol is afgerond zal de re-integratiebegeleider zorgen voor een passende afsluiting. Daarbij zal er nog regelmatig contact zijn om te kijken hoe de nieuwe baan bevalt en is de re-integratiebegeleider beschikbaar bij vragen.

Desiree
”Graag wil ik je helpen ontdekken waar je kracht ligt en wat bij je past, hier krijg ik veel energie van en dat draag ik graag over.”